Een bezoek aan Plopsaland De Panne als bekroning van een taalzomerkamp


De Jeugdwerking voor anderstaligen (JVA) uit Maldegem organiseert elk jaar in augustus een taalzomerkamp voor anderstalige kinderen/jongeren tot 16 jaar. 

Tijdens het kamp wordt er al spelend gewerkt aan de basis van hun Nederlandse taalkennis.  Prioritaire aandachtspunten zijn het vergroten van de woordenschat, het verbeteren van de communicatievaardigheid, het geven van inzicht in de zinsbouw en het bijbrengen van verhaalinzicht.   

Als afronding van het taalkamp wordt er steevast een leuke uitstap georganiseerd. 

Bovenaan het verlangenlijstje van de kinderen stond topfavoriet Plopsaland De Panne met zijn betoverende attracties.  

Succesnummers zoals een wereldreis met Bumba, een onvergetelijke zweeftocht, een ritje op een nostalgische paardenmolen, een wervelende achtbaan, een lange glijbaan, een duizelingwekkend rondje in de lucht, klimmen en klauteren, kennismaken met de verkeersregels samen met de Buurtpolitie, een verfrissende kabouterdouche en nog zoveel méér deden de verbeelding en het enthousiasme van de kinderen exploderen.   

Op vrijdag 18 augustus werd hun droom werkelijkheid. 58 allochtone kinderen/jongeren ontvingen een ingangsticket betaald door MAKE ME SMILE vzw waarmee ze aan hun fabuleus parcours in het themapark konden beginnen.