Maaltijdproject in school Edugo campus Glorieux, centrum duaal leren & werken, te Oostakker


Dit project, dat de strijd aangaat met de lege boterhamdozen, heeft als doel ervoor te zorgen dat kwetsbare leerlingen ’s middags brood en beleg kunnen mee-eten met traject- en leerlingenbegeleiders.

Het project, dat doorgaat tijdens het schooljaar 2023-2024, is een vervolg op het maaltijdproject dat plaatsvond tijdens het schooljaar 2022-2023.

Waarom opnieuw een maaltijdproject ? Omdat het bewezen is via observatie en dankzij gesprekken met de betrokken leerlingen dat een maaltijd ’s middags een wezenlijk verschil uitmaakt op gebied van energie en welzijn. Bovendien versterkt het de band tussen leerlingenbegeleiders, traject- begeleiders en leerlingen onderling. 

De leerlingen die deelnemen aan dit project behoren tot twee verschillende opleidingniveaus:

  • leerlingen die een traject volgen waarbij er gewerkt wordt rond arbeidsattitudes. Deze leerlingen hebben nog geen invulling van stage of werk. Ze zijn arbeidsbereid maar nog niet arbeidsrijp.  
  • leerlingen die wel al een invulling hebben van werk of een stage maar die tijdens hun lesdagen met een lege boterhamdoos naar school komen.    

Concreet betekent dit dat er op maandag en vrijdag brood en beleg (en eventueel soep) wordt aangeboden aan de betrokken leerlingen. Op dinsdag en donderdag worden de restjes die ingevroren werden aangeboden onder de vorm van een croque monsieur.

 

Wenst u méér te vernemen over dit project ?

Neem contact op met de school: EDUGO campus GLORIEUX. Tel.: 09/255 91 27 of met de heer Carl Malfliet, coördinator. Mobiel: 0473/21 88 34. Mail: carl.malfliet@edugo.be

Geloof jij ook dat dit project zinvol is ?

Overweeg een gift op het rekeningnummer van vzw MAKE ME SMILE  BE61 7390 2177 8117, Marktstraat 58, 9990 Maldegem.

Vzw MAKE ME SMILE engageert zich alvast voor de financiële omkadering van dit project en is zeer erkentelijk voor elke gift.