Warme maaltijden op school, project in de vrije basisschool 't Klimrek te Gent


De school ’t Klimrek ligt in de 19de eeuwse gordel Brugse Poort in de Reinaertstraat 26 te Gent. De school telt ruim 200 leerlingen en heeft 3 kleuterklassen en 9 groepen in het lager onderwijs.

 

De Kleuterschool ’t KLIMREK neemt sinds 2021 deel aan een project, LEOS genaamd, in samenwerking met het Stad Gent en de KU Leuven. Het project wordt gefinancierd door het Stad Gent. 

 

Doelstelling: aan iedere kleuter een gezonde warme maaltijd aanbieden op school, de kleuters aanleren wat gezonde voeding is, met de nadruk op gezondheid/voedingseducatie en de sociale rol van maaltijden.  

De maaltijden hebben plaats in een ontspannen en gezellige sfeer en het eetmoment verhoogt aanzienlijk het welbevinden van de kleuters. 

 

De maaltijden worden verzorgd door de vzw Ateljee uit Gent, een Gents maatwerkbedrijf dat verschillende restaurants uitbaat. 

 

Probleemstelling: De kleuters die de overstap maken naar het Basisonderwijs van dezelfde school kunnen geen aanspraak meer maken op deze gezonde en voedzame maaltijden en moeten hun middagmaal meebrengen van thuis. Voor twaalf leerlingen uit kwetsbare gezinnen is dit een probleem. Zij brengen geen middageten mee naar school (lege brooddozenproblematiek) en moeten het een dag volhouden zonder te eten. 

 

Oplossing: MAKE ME SMILE vzw wil voorkomen dat leerlingen in hun ontwikkeling worden geremd door honger of een ongezonde voeding. Ze zal de kosten voor een warme maaltijden voor de twaalf leerlingen op zich nemen gedurende de periode vanaf 07/11/2022 tem 30/06/2023.    

 

Wens je méér te vernemen over dit project ? 

 

Neem contact op met mevrouw Anne Vereecken, Directrice van de Basisschool ’t Klimrek te Gent.

Tel.: 09/227 82 95     E-mail: anne.vereecken@schoolklimrek.be

 

Geloof jij ook dat dit project zinvol is ? Wil jij ook dat kwetsbare leerlingen geen honger hebben ?

 

Overweeg een gift op het rekeningnummer van vzw MAKE ME SMILE BE61 7390 2177 8117, Marktstraat 58, 9990 Maldegem.

 

Vzw MAKE ME SMILE engageert zich alvast voor de financiële omkadering van dit project en is zeer erkentelijk voor elke gift.